multiblog.hu család tagja

                                         Zenekalauz

 

Rúzsa Magdi és a 100 Tagú Cigányzenekar ad május 9-én a budapesti Erzsébet téren jótékonysági koncertet, amelynek bevételét az autizmussal élőket támogató Út a Mosolyért Alapítvány célkitűzésére az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozására ajánlották fel.

    Szijjártó-Nagy Szilvia, az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az alapítvány az autizmussal élők és családtagjaik életének megkönnyítéséért dolgozik. Tevékenységük mottója: “Megérteni, elfogadni, segíteni”.

Kiemelte, hogy az autizmussal élők körülményei javíthatók és javítandók, ezáltal életüket és családjuk életét is könnyebbé tudjuk tenni. Már egy kis odafigyeléssel is óriásit tudunk javítani az autizmussal élők mindennapjain – mondta, hozzátéve, hogy ez sok esetben hiányzik, és ennek oka az ismeretek hiánya. Ezért az Út A Mosolyért Alapítvány kiemelt feladatának tartja az autizmusról szóló ismeretek terjesztését.
    Mint mondta, az Út a Mosolyért Alapítvány és az E.ON közös Mosoly koncertjének bevételét egy egyedülálló és hiánypótló intézmény, az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozására fordítják.
    Elmondta: a koncert ideje alatt három adománygyűjtő ponton várják a felajánlásokat, emellett folyamatosan, a 13616-os adományvonalon, valamint az alapítvány honlapján megtalálható bankszámlaszámon.
    Rúzsa Magdolna arról beszélt, hogy sokan keveset tudnak az autizmusról, és az autizmussal élők oktatása sem megoldott. Mint mondta, nagy összefogásra számít a koncerten, amelyen a Magdaléna Rúzsa est dalait hallhatja a közönség.

Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője elmondta: a koncerten Rúzsa Magdi dalai mellett a saját repertoárjukból is előadnak néhányat.
    Az Erzsébet téren az Akvárium feletti medence partján megvalósuló nagyszabású rendezvényen Rúzsa Magdi és a 100 Tagú Cigányzenekar Fekete-Kovács Kornél vezetésével lép fel, aki elmondta, hogy a koncerten 12-15 dal hangzik el.
    Mint mondta, a koncerten megszólaló dalokat egy színházi előadásból, egy 10 tagú zenekarral előadott produkcióból emelték ki. A koncert jól reprezentálja, hogy mennyire sokfélék vagyunk, különböző stílusban játszunk, és ha odafigyelünk egymásra, hogyan hozunk létre közös produkciót, új értéket – mondta Fekete-Kovács Kornél.
    Fekete Gy. Viktor autista művész és vlogger elmondta: az alapítvány Facebook-oldalán kérdéseket várnak az érdeklődőktől az autizmussal kapcsolatban. Az MTI-nek elmondta: az autizmussal kapcsolatos információk ma már könnyebben hozzáférhetők, megvan a társadalmi érzékenység is, viszont sok a tévhit, a félreértés, a sztereotípia. Az autizmushoz megfelelő hozzáállásra, fejlesztésre és elfogadásra van szükség – fogalmazott. “Minden autistának meg kell tanulnia elfogadni magát, kiállni magáért, és hinni abban, hogy a társadalom is elfogadja őt, ha megismeri” – mondta.     A sajtótájékoztatón bemutatták az Út a Mosolyért Alapítvány legújabb társadalmi célú kampányát is. 

Kövessetek minket a facebookon is!

Forrás: MTI


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!