multiblog.hu család tagja

                                         Zenekalauz

 

Budapesten lép fel ismét napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője, Isabelle Geffroy, művésznevén Zaz. 

Sokszor olyan legendákhoz hasonlítják, mint Edith Piaf vagy Ella Fitzgerald.  Zaz, óriási hangjával, és egyedi stílusával győzi meg a közönségét, így hozva közelebb a zenét a különböző kultúrák között. 

Zaz (valódi neve: Isabelle Geffroy), francia énekesnő, a jazz, a soul, a francia sanzonok stílusában énekel. Édesanyja spanyol nyelvtanár, édesapja egy elektronikai cégnél dolgozik.

1985-től egy zeneművészeti iskolába járt Tours-ban, ahol zeneelméletet, hegedűt, zongorát, gitárt tanult és énekelt a kórusban. 1994-ben Bordeaux-ba költözött, ahol énekelni és kungfuzni tanult. 2000-től ösztöndíjas volt a Bordeaux-i CIAM zeneiskolájában. Nagy hatással volt rá Vivaldi épp úgy, mint jelentős dzsesszénekesek, például Ella Fitzgerald.

2001-ben fogott bele a profi karrierbe. A Fifty Fingers blues együttesben kezdett énekelni, fesztiválokon és turnékon vett részt velük, majd az Izar-Adatz baszk varietécsoporttal lépett fel. Ezt több más együttes követte, mint például a Sweet Air, vagy a Don Diego, ahol először használta a Zaz művésznevet.

Utcai énekesként is gyakran dalolt. 2009-ben megnyerte a Tremplin Génération France Bleu/Réservoir-t, amivel ismertté vált.

2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, és bomba siker lett a Je veux című dala. A Zaz listavezető lett Franciaországban, Belgiumban és Lengyelországban.

2013-ban jelent meg a Recto Verso c. lemeze, 2014-ben pedig a Paris c. francia örökzöldeket feldolgozó dzsesszes albuma.

Többször fellépett Magyarországon is. Zaz majdnem napra pontosan három évvel első Budapest Park-os koncertje után tér vissza a koncerthelyszínre július 21-én.

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!